ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η Κρίση των Ιμίων


Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε μια εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα πρώτα της βήματα, φέρνοντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης.

Το επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των ελληνο- τουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, που εμφανίσθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά τη Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά της με τη γείτονα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία θέτει τα θέματα του εναερίου χώρου (αναγνωρίζει 6 και όχι 10 μίλια), του FIR Αθηνών, της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αιγαίου και με την κρίση των Ιμίων το καθεστώς κάποιων βραχονησίδων («Γκρίζες Ζώνες»).

Τα Ίμια (Καρντάκ στα τουρκικά) είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ν.μ. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος.

Τα Ίμια παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με τη Συνθήκη των Παρισίων, ακολουθώντας την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ξεκίνησε από ένα ναυτικό ατύχημα που συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου 1995. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν για την περίσταση τη δική τους ερμηνεία στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), με την οποία είχαν παραχωρηθεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία στο σύνολό τους και όχι ονομαστικά, και να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία κάποιων βραχονησίδων.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

25 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.

26 Δεκεμβρίου 1995: Το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι αν δεν παρέμβει ρυμουλκό, το τουρκικό πλοίο θα κινδυνεύσει.

27 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ελληνική πρεσβεία ότι, ανεξαρτήτως του ποιος θα ανελάμβανε τη διάσωση του πλοίου, υπήρχε θέμα γενικότερα.

28 Δεκεμβρίου 1995: Δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκολλούν το τουρκικό φορτηγό και το οδηγούν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας. Το πρωί της ίδιας μέρας ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος συντρίβεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Με ελληνική βοήθεια, ο τούρκος πιλότος διασώζεται.

29 Δεκεμβρίου 1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εκμεταλλεύεται την κατάσταση και επιδίδει ρηματική διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, στην οποία αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπουντρούμ (Αλικαρνασσού) και ανήκουν στην Τουρκία.

9 Ιανουαρίου 1996: Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά με καθυστέρηση, απορρίπτοντας τη διακοίνωση.

15 Ιανουαρίου 1996: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, που νοσηλεύεται στο «Ωνάσειο».

16 Ιανουαρίου 1996: Το Υπουργείο Εξωτερικών αντιλαμβανόμενο το παιγνίδι των Τούρκων και ζητά αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης στην περιοχή των Ιμίων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

19 Ιανουαρίου 1996: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

26 Ιανουαρίου 1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός της αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού. Θα κατηγορηθεί αργότερα από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αυτός που έριξε λάδι στη φωτιά.

27 Ιανουαρίου 1996: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της «Χουριέτ».

28 Ιανουαρίου 1996: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.

29 Ιανουαρίου 1996: Ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς τη Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου. Τουρκικά πολεμικά παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζουν τα Ίμια. Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.

30 Ιανουαρίου 1996: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Του εκφράζει την ελληνική θέση ότι η χώρα μας δεν επιθυμεί την ένταση, αλλά εφόσον προκληθεί θα αντιδράσει δυναμικά. Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα, όχι όμως και την ελληνική σημαία. Στα Ίμια σπεύδουν τα πολεμικά πλοία «Ναυαρίνο» και «Θεμιστοκλής». Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα νησιά του Αιγαίου με ασαφές νομικό καθεστώς και δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση (αποχώρηση του αγήματος, όχι και της σημαίας).

31 Ιανουαρίου 1996
– 00:00 Συγκαλείται σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, φθάνει καθυστερημένα, επειδή παίρνει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή.
– 01:40 Στο ΓΕΕΘΑ καταφθάνουν πληροφορίες ότι τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.
– 04:30 Ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απονηώνεται από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.
– 04:50 Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος αναφέρει βλάβη και χάνεται από τα ραντάρ. Αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη άποψη του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου. Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί και ότι το γεγονός αποκρύφθηκε, προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.
– 06:00 Οι αμερικανοί διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags» διαμηνύουν ή σε πιο κομψή διπλωματική γλώσσα να ισχύσει το status quo ante. Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου 1996 τα πλοία, οι στρατιώτες και οι σημαίες είχαν αποσυρθεί από τα Ίμια.

Η Κρίση των Ιμίων δεν είχε συνέπειες ως προς το καθεστώς των νησιών. Ωστόσο, έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά και να θέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Παρόλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν αποδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη τέτοιου θέματος, επικαλούμενη τις διεθνείς συνθήκες.

Τα γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς για τον καταλυτικό τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: sansimera.gr

Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί μας;



Ποιοι «λούφαραν»; Ποιοι έκαναν έστω και τυπικά της θητεία τους; Και ποιοι όταν είχαν κληθεί από τη πατρίδα να την υπηρετήσουν,δεν ήταν «στα πάνω» τους για να τη «σκαπουλάρουν»;

Τελικά βέβαια ,όλοι πίστεψαν ότι «η πατρίδα τους έχει ανάγκη» κι αποφάσισαν να την υπηρετήσουν ...δία βίου. Το Πρώτο Θέμα ,συγκέντρωσε τα ...στρατιωτικά κατορθώματα των πολιτικών μας.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας


1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .

ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ

Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου


1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.

Το γλυκό της ημέρας: Γλυκό τριαντάφυλλο | STAR.GR


Το γλυκό της ημέρας: Γλυκό τριαντάφυλλο | STAR.GR

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011


ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

1. «ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» (Αχιλλέως και Ναϊάδων 121, Παλαιό Φάληρο)

2. «ΑΦΟΙ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.» (Ναυσικάς 47, Παλαιό Φάληρο)

3. «ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ» (Λ. Αμφιθέας 99 και Άρεως, Παλαιό Φάληρο)

4. «ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ» (Ελ. Βενιζέλου 240, Καλλιθέα)

5. «ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜ. & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Σιβιτανίδου 32, Καλλιθέα)

6. «Γ. & Π. ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΣ Ο.Ε.» (Λεωφ. Ποσειδώνος 85, Άλιμος)

7. «ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΡΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Λεωφ. Κηφισού 91, Αιγάλεω).

8. «ΤΣΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» (Πριάμου 228, Ίλιον)

9. «ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Αθηνάς και Κλυταιμνήστρας, Ίλιον).

10. «ΒΑΡΣΟΣ Ι. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» (Λεωφ. Βουλιαγμένης 130, Ελληνικό)

11. «Ν. ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Ιασωνίδου 80, Ελληνικό)

12. «ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΕΛ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ», (Λεωφ. Αλίμου 33, Άλιμος)

13. «Ι. ΣΕΪΜΕΝΗΣ - Γ. ΦΕΞΗΣ Ο.Ε.» (Πειραιώς 46, Μοσχάτο)

14. «Σ. ΠΙΣΚΑΡΔΕΛΗΣ - Ι. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.» (Λεωφ. Βουλιαγμένης 270, Άγιος Δημήτριος)

15. «ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ & ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο.Ε.» (Αγίου Δημητρίου 277, Άγιος Δημήτριος)

16. «ΟΖΕΡΟΣ Ο.Ε.» (Δαβάκη 9 και Δοϊράνης, Καλλιθέα)

17. «Κ. ΦΡΑΓΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Ποσειδώνος 42, Καλλιθέα)

18. «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΤΡ. ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ» (Πειραιώς 66, Μοσχάτο)

19. «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΓΑΒΡ. ΣΙΜΕΝΗΣ» ( Αριστείδου 1, Γλυφάδα)

20. «ΣΚΟΡΔΟΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» (Μεταμορφώσεως 158, Μοσχάτο)

21. «Ν. Ι. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Γράμμου 24 και Φορνέζη)

22. «ΚΑΝΑΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Βορ. Ηπείρου 3, Γλυφάδα)

23. «Β. ΧΕΙΛΑΚΟΥ - Σ. ΠΙΣΚΑΡΔΕΛΗΣ Ο.Ε.» (Ανδρέα Παπανδρέου 183, Γλυφάδα)

24. «ΑΦΟΙ ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Δ. Γούναρη 155, Γλυφάδα)

25. «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Μαρκόνι 9, Αιγάλεω)

26. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΛΙΟΜΑΣ» (Στρ. Καραϊσκάκη 48, Χαϊδάρι)

27. «ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» (Ελ. Βενιζέλου 59, Αγία Βαρβάρα).

28. «ΧΑΤΖΟΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Ε. & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Αχιλλέως 123, Παλαιό Φάληρο)

29. «Μ. ΑΛ ΧΟΥΡΑΝΙ - Μ. & Θ. ΣΑΚΚΟΥΛΙΑΣ Ο.Ε.» (Σαλαμίνος 2, Καλλιθέα)

30. «ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ & ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ ΑΝΝΑ Ο.Ε.» (28ης Οκτωβρίου 2, Αργυρούπολη)

31. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΓΚΛΗΣ» (Αγίας Παρασκευής 46, Περιστέρι). Τηρούσε βιβλίο διακίνησης καυσίμων, αλλά δεν ήταν θεωρημένο.

32. «Ν. ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Γούναρη 43, Γλυφάδα)

33. «ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Πειραιώς 59, Μοσχάτο)

34. «Ι. & Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.» (Καλαμακίου 69, Άλιμος)

35. «ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ» (Καλαμακίου 64, Άλιμος)
36. «Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - Β. ΜΑΝΟΥΛΙΔΗΣ Ε.Ε» (Μπιμπίζα 26, Ίλιον)

37. «ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» (Δημοσθένους 24, Περιστέρι)

38. «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΒΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Λ. Φυλής 159, Καματερό). Τηρούσε βιβλίο διακίνησης καυσίμων, αλλά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο όμως δεν προβλέπεται από τις αγορανομικές διατάξεις.

39. «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΩΚΙΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε» (Αγ. Βαρβάρας 92 & Ευεργετών, Παλαιό Φάληρο)

40. «ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓ. ΤΣΟΥΚΤΟΥΡΙΔΗΣ» (Λ. Κύπρου 73, Αργυρούπολη)

41. «ΓΙΟΥΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Λεωφ. Ποσειδώνος 44, Γλυφάδα)

42. «ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΘΕΜ. ΧΡΗΣΤΟΣ» (Λεωφ. Αμφιθέας 43, Παλαιό Φάληρο)

43. «Ν. ΒΑΡΒΑΤΣΟΥΛΗΣ Μ.Ε.Π.Ε.» (Δαφνίδος 11, Κυψέλη)

44. «Α. ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» (Σπάρτης 5, πλατ. Αμερικής)


45. «ΛΑΝΤΖΟΥΝΗΣ Λ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ» (Νηλέως 47, Θησείο)

46. «ΔΙΟΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» (Μεγίστης 44-48, Κυψέλη)

47. «ΣΚΟΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» (Πατησίων 335, Αθήνα)
48. «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝ. ΜΗΤΣΙΟΣ» (Στρ. Καλλάρη 26β & Δαγκλή, Κάτω Πατήσια)

49. «ΣΟΛΟΪΛ Α.Ε.» (Αχαρνών 468, Νέα Χαλκηδόνα)

50. «ΓΡΗΓ. & ΧΡΥΣ. ΚΟΝΤΟΒΑΣ Ο.Ε.» (Δεκελείας 16, Νέα Χαλκηδόνα)

51. «ΒΟΣΔΟΓΑΝΗ Κ. ΜΑΡΙΝΑ» (Σαρκοδίνου 80, Νέος Κόσμος)

52. «ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΧΡ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» (Γαλατσίου & Ψυχάρη 2, Αθήνα)

53. «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ν. ΚΑΪΣΕΡΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (8ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, Νέα Φιλαδέλφεια)

54. «Α. ΚΑΡΤΑΛΙΑΣ - Α. ΣΙΔΕΡΗΣ Ο.Ε.» (Αχαρνών 350, Αθήνα)

55. «Φ. & Α. ΜΠΟΥΣΚΟΣ Ο.Ε.» (Μετσόβου 8, Αθήνα)

56. «ΕΜΜ. Ν. ΝΤΟΥΜΑΣ» (Λομβάρδου 114, Γκύζη)

57. «ΚΟΤΖΙΑ ΒΑΣ. - ΚΟΤΖΙΑ ΑΙΚ. Ο.Ε.» (Ιπποκράτους 183, Αθήνα)

58. «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΤ. ΓΚΙΖΑΣ» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 54, Αθήνα)

59. «ΛΙΟΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Τατοΐου 94, Μεταμόρφωση).

60. «ΠΑΝΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - SHELL» (Λεωφ. Ειρήνης 23, Πεύκη)

61. «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΦΟΙ Ο.Ε. - ΕΚΟ» (Πλαπούτα 73, Ηράκλειο)

62. «ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΑΕΒΕ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ - ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΑΝΤΑΛ/ΚΩΝ & ΜΕΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - Α.Π.» (Ναυπλίου 33, Μεταμόρφωση)

63. «ΚΟΡΟΜΠΟΚΗΣ ΘΕΟΦ. ΗΛΙΑΣ» (Γεωργίου Λύρα 44, Κηφισιά)

64. «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - AEGEAN» (Λεωφ. Κηφισίας 295, Κηφισιά)

65. «ΡΕΓΚΟΣ ΑΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ELIN» (Χαλανδρίου 33, Αγία Παρασκευή)

66. «ΕΚΟ - ΚΑΛΥΨΩ ΜΟΝ. ΕΠΕ» (Μεσογείων 203-207, Νέο Ψυχικό)

67. «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝ. ΜΑΡΙΑ - ΕΤΕΚΑ» (Σικελιανού 3, Νέο Ψυχικό)

68. «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ΒΡ» (Εθν. Αντιστάσεως & Ύδρας, Χαλάνδρι)

69. «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ - ΒΡ» (Λεωφ. Τατοΐου 8-10, Μεταμόρφωση)

70. «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε. - ΒΡ» (Τατοΐου & Ελ. Βενιζέλου, Μεταμόρφωση

71. «ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - SHELL» (Μεσογείων 310, Αγία Παρασκευή)

72. «Ι. & Ν. ΚΑΒΙΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Πεντέλης 116, Μαρούσι)

73. «ΓΚΙΟΥΛΗΣ Ι. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - AVIN

74. «ΒΑΛΑΣΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ» (Ιερά Οδός 316 & Αγ. Μαρίνης, Χαϊδάρι)

75. «ΑΦΟΙ ΨΥΡΟΥΚΗ Ο.Ε» (Μεγ. Αλεξάνδρου 78 & Αθηνάς, Αγία Βαρβάρα)

76. «ΠΗΛΙΟΣ ΒΑΣ. ΠΕΤΡΟΣ» (Ελ. Βενιζέλου 5, Αγία Βαρβάρα)
77. «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Κύπρου 39 & Μπιζανίου, Αργυρούπολη)

78. «ΜΑΝΤΟΥΡΕΚΑ ΡΟΔΑΝΘΗ» (Πελασγίας 2, Περιστέρι)

79. «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» (Κωνσταντινουπόλεως 53, Ανθούπολη Περιστερίου)

80. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝ. ΒΑΛΕΝΤΗΣ» (Αγ. Ιεροθέου 86, Περιστέρι)

81. «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡ. ΚΑΛΥΒΑΣ» (Σοφ. Βενιζέλου 116, Αγ. Αναργύροι)

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο στα πλαίσια της, με ΑΒΜ: ΙΔ 10/19743/15-10-2010 της Εισαγγελίας Αθηνών, μήνυσής μου.

Οι μηνυόμενοι έχουν ήδη κληθεί –σύμφωνα με τον νόμο- να καταθέσουν ανομωτί ενώπιον του Εισαγγελέα αυτοπρόσωπα, ως ύποπτοι διάπραξης του αιδεχθεστέρου των εγκλημάτων, ήτοι αυτού της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, η οποία ως συνεχές έγκλημα χαρακτηρίζεται ως «αυτόφωρο κακούργημα» και δικώκεται χωρίς την άδεια της Βουλής (Συντ. 62). Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα.
Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Επιόρκων άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των.
Συμπατριώτες: Η Ελλάδα «κυβερνάται» από «υπόπτους για Εσχάτη Προδοσία». Αυτός είναι ο αυστηρόςνομικός χαρακτηρισμός και «τίτλος» των μελών της Βουλής στην παρούσα φάση της ποινικής διαδικασίας (*), γεγονός που εγείρει μέγα πολιτικό θέμα νομιμότητας συγκρότησης και λειτουργίας της Βουλής. Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθίσταται πλέον αναγκαστική και κρίσιμη για την Τιμή της Δημοκρατίας και του Λαού.
Έχουμε φθάσει στον πυθμένα της παρακμής και του εκφυλισμού της φυλής μας. Γι αυτό το μόνο που μας αναμένει είναι η Αναγέννηση στα χέρια σας.
Ο αρ. κλήσης μου είναι: ΙΔ 10/19473/ 21-12-2010.




(*) ΚΠΔ 31, 43, ν.3160/2003 (φεκ α` 165/30-06-2003, Εφ.Αθην.1399/1998 Ποιν.Χρον.ΛΗ` 788).


Δημ. Αντωνίου

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011