ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!!!!!

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...

Γυναικεία έκδοση:

Γυναίκα 1: "Ω, έκοψες τα μαλλιά σου! Καλέ πώς σου πάνε; Θαύμα!"
Γυναίκα 2: "Λες; Εγώ δεν ήμουν της ίδιας άποψης όταν τα είδα στον καθρέφτη. Θέλω να πω δεν τα βρίσκεις υπερβολικά κατσαρά;"
Γυναίκα 1: "Κύριε των Δυνάμεων, όχι! Είναι τέλεια. Κι εγώ θα ήθελα να τα κόψω σε αυτό το στυλ αλλά είμαι πολύ στρογγυλοπρόσωπη και δε θα μου πηγαίνουν. Μάλλον είναι καλύτερα να τ'αφήσω ως έχουν".
Γυναίκα 2: "Μιλάς σοβαρά; Εγώ το πρόσωπό σου το βρίσκω αξιολάτρευτο. Και θα μπορούσες χωρίς πρόβλημα να κάνεις μία από αυτές τις νεανικές κομμώσεις που είναι αυτή την εποχή της μόδας. Θα είσαι υπέροχη! Θα'θελα κι εγώ να το κάνω αλλά φοβάμαι ότι θα φαίνεται ο λαιμός μου".
Γυναίκα 1: "Μα τι λες χρυσή μου; Εγώ πολύ θα ήθελα να έχω ένα λαιμό σαν τον δικό σου. Και τι δε θα'κανα για να κρύψω τις ωμοπλάτες μου".
Γυναίκα 2: "Καλέ τρελάθηκες; Ξέρω κοπέλες που θα έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν για ν'αποκτήσουν ωμοπλάτες σαν τις δικές σου. Κοίτα τι ωραία που σου πηγαίνουν όλα τα ρούχα; Κοίτα τα δικά μου χέρια πόσο κοντά είναι; Αν είχα κι εγώ λίγο μεγαλύτερες ωμοπλάτες θα μπορούσα να φοράω ό,τι ρούχο γουστάρω".
Γυναίκα 1: "Αχ μη λες σαχλαμάρες και με κάνεις και γελάω! Αφού όλοι οι άνδρες πέφτουν στα πόδια σου! Αχ, πέρασε η ώρα κι έχω αργήσει, πρέπει να σ'αφήσω, τσάο τσάο!"
Γυναίκα 2: "Γεια σου χρυσή μου!"

Ανδρική έκδοση:

Ανδρας 1: "Ρε μαλακα, κουρεύτηκες;"
Ανδρας 2: "Ναι..."

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα: Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση ώστε προσελκύουν πλέον τους παγκόσμιους καρχαρίες που «μυρίζονται αίμα» και συρρέουν για να μας κατασπαράξουν, απομυζώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα σχεδόν άδεια ταμεία μας.

Εμείς καταθέτουμε την δική μας απλή και πρακτική λύση, η οποία δεν είναι δυνατόν (για πολλούς, ευνόητους και απόλυτα κατανοητούς λόγους) να διατυπωθεί από καμιά επίσημη ελληνική αρχή:

Εάν οι μισοί Έλληνες επέλεγαν για τις καθημερινές τους ανάγκες προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα όχι μόνο θα λύναμε το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας, αλλά θα εξασφαλίζαμε απασχόλησητόσο για τους Έλληνες όσο και για το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μεταναστών που φιλοξενούμε στην χώρα μας!

Η απλή αυτή αλήθεια έχει σχέση με τις καθημερινές μας συνήθειες που μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πρέπει να αλλάξουν αμέσως:

Υπάρχει πλέον εθνική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε σαν καταναλωτές και να εξετάζουμε σχολαστικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής. Υπάρχει πλέον εθνική ανάγκη να προτιμάμε τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα έστω και αν πρέπει να τα πληρώσουμε ακριβότερα!

Αντίθετα, θεωρούμε μεγάλη επιπολαιότητα (που σήμερα βλάπτει τα μέγιστα την Εθνική μας οικονομία, τον εαυτό μας, την οικογένεια και την κοινωνία μας) την επιλογή προϊόντων που παράγονται στο εξωτερικό και πλημμυρίζουν τα ράφια των αλυσίδων λιανικής.

Αγοράζοντας προϊόντα που εισάγονται έτοιμα στην Ελλάδα προσφέρουμε χρήματα και εργασία σε ξένες οικονομίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αντιμετωπίζουν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.

Με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες αποτελεί υποχρέωση μας να εξετάζουμε σχολαστικά τις ενδείξεις που υπάρχουν στην ετικέτα των προϊόντων που αγοράζουμε:

Παράγεται στην Ελλάδα, έχει καλώς! Αν μάλιστα πρόκειται για κάτι παραδοσιακό, ακόμα καλύτερα! Και προσοχή: Ας είναι πιο ακριβό! Δεν πειράζει, ένα μεγάλο μέρος της αξίας που θα πληρώσουμε επιστρέφει με πάρα πολλούς τρόπους σε εμάς τους ίδιους!

Εισάγεται έτοιμο από το εξωτερικό, μην το αγοράζετε - και ας είναι φθηνότερο! Βρείτε κάποιο Ελληνικό υποκατάστατο ή έστω κάποιο υποκατάστατο που παράγεται στην Ελλάδα.

Κάνοντας μια δειγματοληπτική έρευνα στις κορυφαίες αλυσίδες λιανικής, μας σηκώθηκε η τρίχα της κεφαλής μας:

Είναι απίστευτο με πόση επιπολαιότητα πλουτίζουμε άλλες χώρες την στιγμή που εμείς κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε βαρύτατες οικονομικές συνέπειες στο εισόδημα και στην καθημερινή μας ζωή.Τα εισαγόμενα προϊόντα που επιπόλαια αγοράζουμε -ενώ θα μπορούσαμε να τα υποκαταστήσουμε με αντίστοιχα που παράγονται στην Ελλάδα- είναι χιλιάδες!

Δεν είναι φυσικά δυνατόν να απαριθμήσουμε ένα προς ένα τα εισαγόμενα προϊόντα που μπορούμε να υποκαταστήσουμε, αλλά μπορούμε κάλλιστα να δώσουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Γιατί άραγε να τρώμε φασολάκια Κίνας, ρεβίθια Τουρκίας, φακές Καναδά, ρύζι Ινδίας, πατάτες Αιγύπτου, φιστίκια Συρίας, μακαρόνια Ιταλίας, σοκολάτες Ελβετίας, Ιταλίας ή Ισπανίας και χιλιάδες άλλα προϊόντα που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να βλέπουμε που «στέλνουμε» τα λιγοστά χρήματά μας;

Γιατί να αγοράζουμε εισαγόμενα νερά, αναψυκτικά και δεκάδες μπύρες από την Γερμανία, την Αμερική ή το Μεξικό; Χάθηκαν τα αναψυκτικά, τα νερά ή οι μπύρες που παράγονται στην Ελλάδα, με επενδύσεις που έκαναν ακόμα και ξένες (πολυεθνικές ή μη) εταιρίες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους στην χώρα μας; (Μην ακούτε φωνές που σας καλούν να μην αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών που παράγονται στην Ελλάδα γιατί όχι μόνο δεν βοηθάτε την εθνική οικονομία αλλά και γιατί κλονίζετε τις προοπτικές ξένων επενδύσεων στην χώρα μας τις οποίες χρειαζόμαστε σαν τον διψασμένο που βρίσκεται στην έρημο).

Γιατί στέλνουμε τα χρήματα μας, στο (δήθεν αυθεντικό) Βαλσαμικό Ιταλίας, λες και το περίφημο Βαλσαμικό Παπαδημητρίου δεν είναι και καλύτερο και φθηνότερο;

Γιατί πληρώνουμε χρήματα για να αγοράσουμε εισαγόμενα κρασιά από την Χιλή, την Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία (και δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου) όταν έχουμε πλούσια εγχώρια παραγωγή και μια παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων;

Γιατί να αγοράζουμε επιπόλαια εισαγόμενα τυριά και γαλακτοκομικά, όταν η δική μας γαλακτοβιομηχανία προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα που τα ζηλεύουν ακόμα και οι ξένοι;

Γιατί (όσοι έχουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος) να αγοράζουν εισαγόμενα τσιγάρα - χάθηκαν οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες που είναι και φθηνότερες;

Ακόμα και τους ηλιόσπορους τους εισάγουμε από την Αμερική (εμείς που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια της Ευρώπης), ακόμα και το χαμομήλι που αγοράζουμε από τις αλυσίδες λιανικής είναι εισαγόμενο (αν είναι δυνατόν!), ακόμα και το φαγητό που δίνουμε στα ζώα μας (ζωοτροφές) εισάγεται από την Ολλανδία! Είμαστε ή όχι άξιοι της τύχης μας;

Ας μην προβληματιζόμαστε λοιπόν, ας μην διαμαρτυρόμαστε με διάφορα συλλαλητήρια του «πάμε» και του «ερχόμαστε» που επιβάλλουν οι διάφοροι επαγγελματίες εργατοπατέρες, αλλά ας στρωθούμε σοβαρά στα πρακτικά, απαραίτητα και στοιχειώδη που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων μας - είναι στο δικό μας χέρι!

Αφού σήμερα δεχόμαστε μια μαζική επίθεση από επικίνδυνους μεγαλοαπατεώνες (μπροστά στους οποίους ακόμα και η Μαφία μοιάζει με ερασιτεχνική παρέα μικροκλεφτών) ας χρησιμοποιήσουμε τα «όπλα» που έχει ο κάθε ένας από εμάς υπερασπίζοντας με τον δικό μας τρόπο την χώρα μας, την οικογένεια μας και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Για προϊόντα που δεν παράγουμε καθόλου ή δεν παράγουμε αρκετά για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, ας επιλέγουμε προϊόντα χωρών (όπως η Γαλλία) που μας υποστήριξαν ή μας υποστηρίζουν σε δύσκολες στιγμές.

Συμπέρασμα: Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα γιατί είναι η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

Συμβουλέψτε τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα να αγοράζουν μόνο προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα γιατί με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν, μαζί με την δική μας, και την δική τους μόνιμη απασχόληση!

Μάθημα Πίστης...




Αυτό το σκυλάκι ήλθε στη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2002. Γεννήθηκε με 2 πόδια. Φυσικά δεν μπορούσε να περπατήσει. Ακόμη και η μητέρα του δεν το ήθελε !

Ο πρώτος του ιδιοκτήτης δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να επιβιώσει και έτσι σκέφτηκε την ευθανασία.

Μετά όμως συνάντησε την τωρινή του ιδιοκτήτρια, Jude Stringfellow, η οποία θέλησε να το φροντίσει. Αποφάσισε να το εκπαιδεύσει να περπατάει στα δυο του πόδια ! Το ονόμασε Faith (πίστη)
Στην αρχή έβαλε την Πίστη πάνω σε μια σανίδα σέρφινγκ για να αισθανθεί την κίνηση.
Μετά χρησιμοποίησε φυστικοβούτυρο σε ένα κουτάλι σαν κίνητρο και αμοιβή ώστε το σκυλί να στέκεται στα δυο του πόδια και να χοροπηδάει. Ακόμη και το άλλο σκυλί στο σπίτι ενθάρρυνε την Πίστη να περπατήσει.

Σαν από θαύμα μετά από 6 μήνες η Πίστη έμαθε να ισορροπεί στα πίσω πόδια της και με πηδηματάκια να προχωράει. Μετά από περισσότερη προπόνηση στο χιόνι κατάφερε να αρχίσει να περπατάει σαν άνθρωπος !
Τώρα η Πίστη τρελαίνεται να κάνει βόλτες ! Και φυσικά όπου πηγαίνει τραβάει την προσοχή των ανθρώπων. Γρήγορα έγινε διάσημη και έχει εμφανιστεί σε διάφορα τηλεοπτικά σόου και γνωστές εφημερίδες.
Εκδόθηκε για αυτήν ένα βιβλίο που τιτλοφορείται «Με λίγη Πίστη». Της έγινε επίσης πρόταση να πρωταγωνιστήσει σε μια από τις επόμενες ταινίες του Χάρυ Πότερ.
Η ιδιοκτήτρια της Jude Stringfellοw παραιτήθηκε από την θέση της δασκάλας που είχε και σχεδιάζει να γυρίσει όλο τον κόσμο με την Πίστη για να διδάξει ότι ακόμη και χωρίς ένα τέλειο σώμα, η ψυχή μας είναι πάντα τέλεια

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν κάπως έτσι:

1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές
καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας
εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για
ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους
πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η
Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (το γιατί στο #4).

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κάτι τίς παραπάνω αλλά θα
απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους
Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ
προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους
Ευρωπαίους (κοινώς κλίσμα..)

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του
Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η
είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο
σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το
κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν
κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε (εδώ είναι το δύσκολο) και δουλεύουμε και
πληρώνουμε φόρους.

6. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική
(άρα ..... και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει
συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή
πληθυσμών (φυσικά .... κάποιο παράβολο θα υπάρχει ..... έτσι για να μη
ξεχνιόμαστε...). Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη
Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης
(με παράβολο 3.000 Ευρώ, λεπτό το θέμα) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί
παίρνουν την επόμενη μέρα το
τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισρροή
15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια
(κόλαση).

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση
τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία
και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των
Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι
κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν
επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα
έβαλαν με λάθος Mother fucker..........

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΛΟΜΒIΑΝΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


















ΗΜΑΡΤΟΝ..............



Φανταστείτε να έβλεπε αυτές τις δύο φωτογραφίες ο OLI REN.

Έ, ρε γλέντια μετά...

Ερώτηση: Σε ποιόν πόλεμο έμεινε ανάπηρος και τι βαθμό αναπηρίας έχει ώστε το Ελληνικό Κράτος να του δικαιολογεί αδασμολόγητο αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα 300+ χλμ./ώρα ?????

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΗΚΡΑΡΙΑΣ;


Σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί τον ρυθμιστή του Πολιτεύματος. Ωστόσο, κατά το παρόν Σύνταγμα, οι ουσιαστικές αρμοδιότητες του Προέδρου είναι περιορισμένες σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας διακρίνονται σε συμβολικές, ρυθμιστικές, νομοθετικές, διοικητικές και δικαστικές, είναι συγκεκριμένες, απαριθμούνται περιοριστικά στο Σύνταγμα και διέπονται:

* από τον ερμηνευτικό κανόνα του άρθρου 50 σύμφωνα με τον οποίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μόνο όσες αρμοδιότητες του αναθέτουν ρητά το Σύνταγμα και οι νόμοι που είναι σύμφωνοι με αυτό

* από τη ρήτρα του άρθρου 35 παρ. 1 σύμφωνα με την οποία, καμία πράξη του Προέδρου δεν ισχύει ούτε εκτελείται χωρίς την προσυπογραφή του αρμοδίου Υπουργού εκτός από τις εξαιρέσεις που αναφέρονται περιοριστικά στην παρ. 2 του ιδίου άρθρου.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:
(άρθρο 36 παρ. 1)
εκπροσωπεί διεθνώς το κράτος, κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Βουλή όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του Κράτους το επιτρέπουν. Η αρμοδιότητα αυτή είναι τυπική και ασκείται ουσιαστικά από την Κυβέρνηση.

(άρθρο 37 παρ. 1)
διορίζει τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς

(άρθρο 38 παρ. 1)
απαλλάσσει την Κυβέρνηση από τα καθήκοντά της αν αυτή παραιτηθεί ή απολέσει την εμπιστοσύνη της Βουλής

(άρθρο 37 παρ. 2, 3 και 4)
αναθέτει διερευνητική εντολή προκειμένου να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής

(άρθρο 40 παρ. 1)
συγκαλεί τη Βουλή σε σύνοδο τακτικά μία φορά το χρόνο και έκτακτα όταν αυτός το κρίνει εύλογο

(άρθρο 40 παρ. 1)
κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη κάθε βουλευτικής συνόδου αυτοπροσώπως ή δια του Πρωθυπουργού

(άρθρο 40 παρ. 2, 3)
αναστέλλει τις εργασίες της βουλευτικής συνόδου, αρμοδιότητα που μπορεί να ασκήσει ο Πρόεδρος κατά διακριτική ευχέρεια μία φορά σε κάθε βουλευτική σύνοδο

(άρθρα 32 παρ. 4, άρθρο 37 παρ. 3, άρθρο 41)
διαλύει τη Βουλή και προκηρύσσει εκλογές στις περιπτώσεις που καθορίζει το Σύνταγμα:

(άρθρο 37 παρ. 3)

* εάν δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές και επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής

(άρθρο 41 παρ. 1)

* εάν έχουν καταψηφισθεί από τη Βουλή δύο Κυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα

(άρθρο 41 παρ. 2)

* προκειμένου να αντιμετωπισθεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας, μετά από πρόταση της Κυβέρνησης που έχει τη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής

(άρθρο 44 παρ. 2 εδ. 1)
προκηρύσσει δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου και απόφαση της Βουλής που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών

(άρθρο 44 παρ. 2 εδ. 2)
προκηρύσσει δημοψήφισμα για ψηφισμένο νομοσχέδιο που αφορά σε σοβαρό κοινωνικό θέμα, με διάταγμα που προσυπογράφεται από τον Πρόεδρο της Βουλής, εφόσον αυτό έχει προταθεί από 120 βουλευτές και έχει αποφασισθεί από 180 βουλευτές

(άρθρο 44 παρ. 3)
απευθύνει διαγγέλματα προς το λαό σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού. Τα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

(άρθρο 42 παρ. 1)
εκδίδει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Με την έκδοση δηλ. την υπογραφή του νόμου, ο Πρόεδρος πιστοποιεί τόσο τη γνησιότητα του νόμου όσο και την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας

(άρθρο 42 παρ. 1)
δημοσιεύει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή. Δημοσίευση είναι η πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την οποία εντέλλεται τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

(άρθρο 42 παρ. 1 και 2)
έχει το δικαίωμα της αναπομπής του ψηφισμένου νόμου στη Βουλή. Το δικαίωμα της αναπομπής μπορεί να ασκηθεί εντός ενός μηνός από την ψήφισή του νόμου και πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση των λόγων της διαφωνίας του Προέδρου με το νομοσχέδιο

(άρθρο 43)
εκδίδει κανονιστικά διατάγματα. Το Σύνταγμα προβλέπει τις εξής περιπτώσεις έκδοσης διαταγμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

(άρθρο 43 παρ. 1)

* Ο Πρόεδρος εκδίδει διατάγματα που θεσπίζουν λεπτομερειακούς κανόνες αναγκαίους για την εκτέλεση των νόμων. Το Σύνταγμα αναθέτει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εκτέλεση των νόμων με τη σύμπραξη του αρμοδίου Υπουργού που προτείνει και προσυπογράφει. Για την άσκηση αυτής της αρμοδιότητας δεν απαιτείται εξουσιοδότηση του κοινού νομοθέτη.

(άρθρο 43 παρ. 2)

* Ο Πρόεδρος εκδίδει κανονιστικά διατάγματα με ειδική εξουσιοδότηση νόμου και μετά από πρόταση του αρμοδίου Υπουργού.

(άρθρο 43 παρ. 4)

* Ο Πρόεδρος εκδίδει κανονιστικά διατάγματα για τη ρύθμιση θεμάτων που καθορίζονται σε νόμους-πλαίσια πάντοτε με τη σύμπραξη του αρμοδίου Υπουργού.

(άρθρο 44)
εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αποτελούν νομοθετικές ρυθμίσεις και εκδίδονται μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου:

(άρθρο 44 παρ. 1)

* σε έκτακτες περιπτώσεις επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης

(άρθρο 48 παρ. 5)

* σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εξωτερικής ασφάλειας, μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του άρθρου 48, για να αντιμετωπισθούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών

(άρθρο 48 παρ. 2)
κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας εφόσον η Βουλή απουσιάζει ή υφίσταται αντικειμενική αδυναμία έγκαιρης σύγκλησής της, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου

(άρθρο 35 παρ. 2ε)
διορίζει το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας

(άρθρο 46 παρ. 2)
απονέμει τα προβλεπόμενα παράσημα σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών νόμων

(άρθρο 45)
είναι ο συμβολικός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και απονέμει τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σε αυτές όπως ορίζει ο νόμος

(άρθρο 36 παρ. 1)
ως διεθνής εκπρόσωπος του Κράτους, χορηγεί τα διαπιστευτήρια γράμματα στους διπλωματικούς αντιπροσώπους της χώρας στα ξένα κράτη και δέχεται τα διαπιστευτήρια γράμματα των ξένων διπλωματικών αντιπροσώπων

(άρθρο 47 παρ. 1)
παρεμβαίνει στη δικαστική λειτουργία με την αρμοδιότητα της απονομής χάριτος. Ο Πρόεδρος μπορεί να χαρίζει, να μετατρέπει ή να μετριάζει τις ποινές που επιβάλλονται από τα δικαστήρια και επίσης να αίρει τις κάθε είδους έννομες συνέπειες των ποινών που έχουν επιβληθεί και εκτιθεί. Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνώμη ( απλή και όχι σύμφωνη ) του Συμβουλίου Χαρίτων.

(άρθρο 47 παρ. 2)
απονέμει χάρη σε Υπουργό που καταδικάσθηκε σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος. Το δικαίωμα αυτό ασκείται μόνο μετά τη συγκατάθεση της Βουλής.


ΣΧΟΛΙΟ ola-dimi.blogspot.com: ΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ;;;;;;;;;;;;;;

Λίγο μόδα, λίγο ανάγκη, λιγάκι παντρεμένοι


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Είναι 20άρηδες και 30άρηδες, έχουν μόνιμη σχέση, μένουν μαζί, κάνουν διακοπές με τα «πεθερικά», και όμως δεν το παίρνουν απόφαση να παντρευτούν. Στις ΗΠΑ όλο και περισσότεροι νέοι προτιμούν να έχουν σταθερή σχέση και συμβίωση χωρίς τη δέσμευση του γάμου, όπως γράφει στο βιβλίο της «Α Little Βit Μarried» (Λιγάκι Παντρεμένοι) η αμερικανίδα δημοσιογράφος Χάνα Σέλιγκσον . Ετσι μοιράζονται τα οικονομικά βάρη, έχουν χρόνο για την καριέρα τους χωρίς τις υποχρεώσεις της οικογένειας και ζουν μια παρατεταμένη εφηβεία αναβάλλοντας για αργότερα σοβαρές αποφάσεις που προκαλούν άγχος όπως είναι ο γάμος.

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί για να μοιραστούν τα έξοδα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα άτομα που προτιμούν την ελεύθερη συμβίωση έχουν συνήθως υψηλό μορφωτικό επίπεδο και είναι άνθρωποι που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Λένε ότι οι λόγοι για τους οποίους προτιμούν να είναι «λιγάκι παντρεμένοι» είναι η ανάγκη να μοιραστούν τα έξοδα, η ανάγκη να ζήσουν ισότιμα σε μια σχέση με τον σύντροφό τους με πιο χαλαρές όμως συνθήκες από ό,τι σε έναν γάμο, η ανάγκη των νεαρών κυρίως ατόμων να φύγουν από το πατρικό σπίτι και να ζήσουν με κάποιον άλλον εκτός από την οικογένειά τους, η ανάγκη για συντροφικότητα και φυσικά το γεγονός ότι πολλοί φοβούνται τη δέσμευση και δεν αισθάνονται ακόμη έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και στις απαιτήσεις του γάμου.

Ενας άλλος λόγος φαίνεται ότι είναι και το γεγονός της αύξησης των διαζυγίων, κάτι που κάνει πολλούς να προτιμούν τη συμβίωση για να γνωρίσουν καλύτερα τον σύντροφό τους και να ζήσουν μαζί του όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του προτού αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν στον γάμο.

Πολύ σημαντικό κριτήριο αποτελεί και η επαγγελματική αποκατάσταση. Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας επιβάλλουν στους νέους να περιμένουν αρκετά χρόνια προτού καταφέρουν να εξασφαλίσουν σταθερές και ικανοποιητικές αποδοχές. Ο δρόμος για την εκκλησία μακραίνει και για κοινωνικούς λόγους. Οι γυναίκες δεν εξαρτώνται πλέον από έναν άνδρα για να επιβιώσουν και η συμβίωση ενός ζευγαριού είναι αποδεκτή από την κοινωνία.

« Στην αρχή βγαίνετε ραντεβού, μετά περνάτε το βράδυ στο σπίτι του άλλου, αργότερα αφήνετε εκεί μια οδοντόβουρτσα ή κάποια ρούχα και προτού το καταλάβετε έχετε μετακομίσει μαζί.Αν έπειτα από έναν χρόνο σοβαρής μονογαμικής σχέσης κάνετε μεγάλες θυσίες για τον σύντροφό σας και τον υπολογίζετε σε αποφάσεις ζωής,τότε ανήκετε στους “λιγάκι παντρεμένους”. Το κρίσιμο στοιχείο είναι η αίσθηση ότι η κοινή σας ζωή οδεύει προς την ένωση. Αν αγοράζετε μαζί έπιπλα και ταυτόχρονα αναρωτιέστε ποιος θα πάρει τον καναπέ όταν χωρίσετε μάλλον ζείτε περισσότερο σαν συγκάτοικοι παρά σαν εν δυνάμει αντρόγυνο » γράφει η κυρία Σέλιγκσον.

Σύμφωνα με το βιβλίο της « η ανωριμότητα και ο φόβος ενός ενδεχόμενου διαζυγίου μπλοκάρουν τα νέα ζευγάρια και συχνά τα αποτρέπουν τόσο από τον γάμο όσο και από τον χωρισμό. Οι νέοι συγχέουν τον γάμο με μια ενηλικίωση που τη μεταθέτουν για αργότερα. Παντρεύονται κυρίως επειδή θέλουν να κάνουν παιδιά.Θέλουν να είναι πλήρως σχηματισμένοι ως προσωπικότητες και χορτασμένοι από εμπειρίες προτού παντρευτούν. Η επωδός τους είναι “δεν βιάζομαι και θέλω να είμαι σίγουρος΄΄ ».


ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πλήρωσαν €280.000 τον αερόσακο!


Με μία πρωτοποριακή απόφασή του ο Αρειος Πάγος επιδίκασε συνολική αποζημίωση 280.000
ευρώ στην οικογένεια ενός 22χρονου οδηγού, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του το γεγονός ότι δεν λειτούργησε ο αριστερός πλευρικός αερόσακος κατά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου του.
Το κοντέρ μετρούσε μόλις 21.762 χιλιόμετρα, αλλά το αυτοκίνητο είχε και στο παρελθόν παρουσιάσει πρόβλημα στη λειτουργία των αερόσακων. Μόλις ο νεαρός οδηγός αντιλήφθηκε την ελαττωματική λειτουργία στους αερόσακους απευθύνθηκε στο συνεργείο της εταιρείας από την οποία είχε αγοράσει το αυτοκίνητό του και ύστερα από σχετικό έλεγχο τον διαβεβαίωσαν ότι η βλάβη είχε αποκατασταθεί.

Μόνο που στην κρίσιμη στιγμή αποδείχθηκε ότι το σύστημα δεν λειτούργησε. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δέχονται στο σκεπτικό της απόφασής τους οι αρεοπαγίτες, το ελάττωμα στους αερόσακους ήταν εργοστασιακό. Ετσι, μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις με τη «σφραγίδα» του Αρείου Πάγου πλέον, οι υπεύθυνοι του συνεργείου της αντιπροσωπείας καλούνται να καταβάλουν αποζημίωση για ψυχική οδύνη ύψους 200.000 ευρώ στους γονείς του 22χρονου και επιπλέον 80.000 ευρώ στην αδελφή του.

Οπως προκύπτει από την υπ΄ αριθμόν 500/2010 απόφαση του Αρείου Πάγου, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος, μεταξύ Σίνδου και Χαλάστρας, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, εκτράπηκε από την πορεία του, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά σε δέντρο και στη συνέχεια ανατράπηκε.

Αμέσως ο νεαρός διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου διαγνώστηκε εσωτερική αιμορραγία, αλλά εξέπνευσε πριν προλάβουν οι γιατροί να τον βάλουν στο χειρουργείο. Μετά την εκτροπή του αυτοκινήτου και την τρελή πορεία που ακολούθησε στους αγρούς, δεν ενεργοποιήθηκε ο αριστερός πλευρικός αερόσακος, όπως επίσης δεν λειτούργησε ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας, που αποτελεί συμπληρωματικό σύστημα με τους αερόσακους.

Τους είχε ειδοποιήσει
Η βλάβη, όπως διαγνώστηκε από τους δικαστές, ήταν εργοστασιακή. Για τη θεμελίωση μάλιστα του σκεπτικού τους επικαλούνται το παλαιότερο λάθος στη λειτουργία του συστήματος των αερόσακων που είχε εντοπίσει ο οδηγός του οχήματος. Τότε, όταν είχε απευθυνθεί στο συνεργείο της αντιπροσωπείας οι υπεύθυνοι τον διαβεβαίωσαν ότι αποκατέστησαν τη βλάβη, λέγοντάς του ότι ένα φις δεν έκανε καλή επαφή με τον δεξιό αερόσακο, αλλά δεν προχώρησαν σε ευρύτερο έλεγχο όλου του συστήματος, ώστε εγκαίρως να διαπιστώσουν και τη βλάβη στον αριστερό πλευρικό αερόσακο.

Η πραγματογνωμοσύνη
Από την πλευρά της η εταιρεία υποστήριξε ότι στη «μνήμη» των ηλεκτρονικών ελέγχων του αυτοκινήτου την επίδικη μέρα του δυστυχήματος δεν έχουν καταγραφεί βλάβες ή σφάλματα στη λειτουργία των αερόσακων και του προεντατήρα της ζώνης ασφαλείας. Επικαλέστηκαν μάλιστα και σχετική πραγματογνωμοσύνη της εταιρείας Siemens, αλλά και μαρτυρία ειδικού για να καταδείξουν ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε 25 λεπτά μετά το ατύχημα και ως εκ τούτου δεν συνδέεται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Οι ισχυρισμοί όμως της εταιρείας έπεσαν στο κενό, καθώς δεν έγιναν δεκτοί από τον Αρειο Πάγο. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι δικαστές για τον υπολογισμό της αποζημίωσης συνεκτίμησαν και την αμέλεια που επέδειξε ο 22χρονος κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου, αφού αυτό εξετράπη της πορείας του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέτρος Πιτσίνης


ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr

Το 49% των Ελλήνων... αυνανίζεται καθημερινά


Το 49% των Ελλήνων παραδέχεται ότι επιδίδεται καθημερινά σε… αυνανισμό, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και του φόβου να φέρουν στη ζωή παιδιά! Αυτό αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, νέα έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 παντρεμένους ηλικίας 30-45 ετών. Ταυτόχρονα, ωστόσο, καταγράφεται και αύξηση της τάσης για απιστία (63%) ενώ όπως επισημαίνεται στην έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες η απιστία φτάνει στο 48% (35% περιστατικά και 13% μόνιμη σχέση).
Ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει πολλές συζητήσεις είναι και η αύξηση της αναστολής της εκσπερμάτισης (από 4% έφθασε 13%), που μπορεί να ερμηνευθεί και ως φόβος για εγκυμοσύνη.
Πιο συγκεκριμένα όπως σημειώνεται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.100 παντρεμένων αντρών ηλικίας 30-45 ετών η συλλογική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από την κοινωνική και οικονομική κρίση (Κραχ και στο σεξ 2008, 2009), που περνά η χώρα μας με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσκολιών που στο παρελθόν ήταν σπάνιες, αλλά και πρακτικών που συνηθίζονται στα χρόνια της εφηβείας και της ανωριμότητας.
Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών στην οικονομική κρίση, μπορούν να ερμηνευτούν από το άγχος και την ανασφάλεια. Η απώλεια του χρήματος, «της βενζίνης» δηλαδή της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής, μοιάζει να έχει ως επακόλουθο και την απώλεια του ερωτικού ενδιαφέροντος. Και όλα αυτά βέβαια γίνονται κάτω από το φάσμα της σκέψης για το ποιος θα ήθελε να επωμιστεί το βάρος της γέννησης ενός παιδιού. Κάτι που είναι γνωστό αφού έχει διαπιστωθεί πως σε όλες τις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, η πτώση του δείκτη γεννήσεων έχει ως βασική ερμηνεία την οικονομική δυσχέρεια. Η αναστολή αυτή συνοδεύεται από την υιοθέτηση του αυνανισμού ως κύριας διεξόδου οργασμικής ολοκλήρωσης. Επιπλέον σε αυτή ην περίοδο με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα υπάρχει η εμφάνιση της απιστίας. Κάτι που έχει διαπιστωθεί πρόσφατα σε σχετική έρευνα που έγινε στη Νέα Υόρκη όπου οι χρηματιστές την περίοδο της κρίσης περιόρισαν τις σεξουαλικές επαφές με τους μόνιμους συντρόφους τους, ενώ παράλληλα αύξησαν τις παράνομες δραστηριότητες με άλλους συντρόφους ακόμα και με πληρωμένο έρωτα. Η τάση για απιστία (63%) σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως τονίζει ο κ. Κ. Κωνσταντινίδης, έχει σαν ερμηνεία την αντίδραση του ατόμου σε μια θεσμοθετημένη μεν αλλά καταρρέουσα αξία, τον γάμο, μέσα στον οποίο όμως πλέον βιώνεται το πρόβλημα πιο συνειδητά και ρεαλιστικά. Έτσι καταλήγουμε τους τελευταίους 6 μήνες η απιστία να φτάνει στο 48% αφού η πίστη σε αυτήν την παραδοσιακή αξία μοιάζει να γίνεται βραχνάς και εφιάλτης γιατί συμπυκνώνει με τον πιο δυνατό τρόπο τον ευρύτερο κοινωνικό εφιάλτη της οικονομικής δυσπραγίας. Όσο περίεργο και να φαίνεται το συμπέρασμα αυτό, ότι δηλαδή μια γενική εικόνα κοινωνικής κρίσης μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή καταλυτικά, τόσο η ιδιοφυής Προύστεια ρήση ότι "στον έρωτα αντικατοπτρίζεται η κοινωνία" μάς το επιβεβαιώνει…

ΦΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ



ΠΗΓΗ: http://www.adesmeytos.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ!!!


Αν οδηγείς νύχτα και ξαφνικά σου πετάξουν αυγά στο παρμπρίζ, επουδενί λόγο μην βάλεις μπρος τους υαλοκαθαριστήρες και το σύστημα πλυσίματος τζαμιών.

Τα αυγά αναμυγμένα με το νερό θα μετατραπούν σε ένα γαλάκτωμα που θα σου κάνει το παρμπρίζ χάλια
μειώνοντας την ορατότητά σου κατά 92 %.

Οπότε αναγκαστικά σταματάς, βγαίνεις από το αυτοκίνητο να τα καθαρίσεις σου την πέφτουνε δύο αλήτες,
τρως το ξύλο της χρονιάς σου .........

Και συνεχίζεις δαρμένος με τα πόδια, δίχως αμάξι, δίχως λεφτά, δίχως πιστωτικές κάρτες, δίχως κινητό, διχως κλειδιά του σπιτιού σου κ.λ.π.

Υπομονή τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα!!!!!!!

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:
"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.
Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."
Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει.
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

Τον έσωσαν... τα αυτιά του


Τον έσωσαν... τα αυτιά του
Εξάχρονος από την Κίνα παραλίγο να πέσει από οκταώροφο κτίριο, αλλά σώθηκε από. τα αυτιά του!
Το κεφάλι του μικρού Ming Ming κόλλησε σε κάγκελα έξω από το παράθυρο του σπιτιού του, στην περιοχή

Yichang, με αποτέλεσμα να μείνει κρεμασμένος, με τα αυτιά του να λειτουργούν σαν «γάντζοι».

Το αγόρι λέγεται ότι ήταν μόνο του στο σπίτι, ενώ ο παππούς του, που το φύλαγε, είχε «πεταχτεί» σε μία δουλειά.
Έτσι έσκυψε από το παράθυρο, για να τον ψάξει, παραπάτησε και έπεσε.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από κάτω, καθώς ο εξάχρονος ούρλιαζε από τον πόνο και τον φόβο του.

Σύντομα, όμως, κατέφθασαν οι διασώστες.
Μάλιστα, το κεφάλι του είχε σφηνωθεί τόσο πολύ στα κάγκελα που οι πυροσβέστες χρειάστηκαν ειδικά μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό του

Αυτά τα γνώριζες...

* Η ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
* ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΑΠΟΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ
* Ο ΜΕΣΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ 18 ΚΙΛΑ ΣΠΕΡΜΑ
* ΤΑ ΜΗΡΙΑΙΑ ΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
* ΤΟ 98.5 % ΤΟΥ DNA ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΝTΖH
* Ένα ανθρώπινο σώμα περιέχει 0.2mg χρυσού. (Για βάρος 70 kg ).
* Σύμφωνα με την Κομισιόν το όριο φτώχειας είναι τα 22ευρώ την ημέρα. Ενώ ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 18ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή 4ευρώ χαμηλότερα από το όριο φτώχειας.
* O μέσος άντρας βγάζει ένα κιλό γένια σε περίπου 30 χρόνια.
* Η κοκα κολα θα ήταν πράσινη αν δεν προσθέτανε χρώμα μέσα της
* Ο πιο ακριβός καφές του κόσμου, ο Kopi Luwak, φτιάχνετε από κόπρανα
* WC σημαίνει Water Closet
* 52 χιλιάδες αγγλικές λέξεις, είναι ελληνικές
* ΟΙ δεξιόχειρες ζουν σύμφωνα με έρευνες κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες
* Το ηφαίστειο της Καλντέρας στην Σαντορίνη είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Έχει ύψος 300 μέτρα και διάμετρο 11 χιλιόμετρα .
* H Coca Cola όταν ανακαλύφθηκε το 1886 προοριζόταν για φάρμακο εναντίον του πονοκεφάλου.
* O ιδιοκτήτης της Αdidas και ο ιδιοκτήτης της Puma ήταν αδέρφια. (τσακωμένα)
* Το αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία είναι χτισμένο μέσα στην θάλασσα.
* H μαμά του Χίτλερ πήγε να κάνει έκτρωση, αλλά ο γιατρός δεν την άφησε και έτσι γεννήθηκε ο μικρός Αδόλφος.
* Το Bacardi έχει σαν σύμβολό του την νυχτερίδα, γιατί τις νύχτες έμπαιναν στο αποστακτήριο παραγωγής του ποτού πάρα πολλές νυχτερίδες.
* Το λάμα εάν σε συμπαθήσει μπορεί να σε φτύσει
* Ο Ειρηνικός ωκεανός απέκτησε το όνομά του από τον Μαγγελάνο, ο οποίος δεν συνάντησε καμία κακοκαιρία όσες φορές τον διέσχισε.
* Η έρημος Ατακάμα στην Χιλή, είναι το πιο άνυδρο μέρος του πλανήτη. Bρέχει περίπου 1 χιλιοστό των χρόνο.
* Κρεμλίνο στα ρωσικά σημαίνει φρούριο.
* Η Wall Street πήρε το όνομά της από έναν τοίχο ο οποίος κατασκευάστηκε με σκοπό να εμποδίζει τα γουρούνια από το να μπαίνουν στην πόλη.
* Ο μικρότερος πίθηκος που υπάρχει είναι ο Cebuella pygmaea, ο οποίος έχει μήκος σώματος 13,6 εκατοστά με ουρά από 17 έως 23 εκατοστά . Το βάρος του είναι 120 γραμμάρια .
* Marlboro λεγόταν η οδός στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν το εργοστάσιο του Φίλιπ Μόρις.
* Τις αναλογίες της Barbie τις έχει μία στις 100.000 γυναίκες, ενώ τις αναλογίες του Ken ένας στους 50 άντρες.
* Στην αρχή όλες οι ζώνες ήταν άσπρες. Με τον καιρό όμως οι άσπρες ζώνες γίνονταν μαύρες (από την βρωμιά). Έτσι ο παλιός καρατέκα είχε μαύρη ζώνη.
*Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι 6οι μεγαλύτεροι καταρράκτες στον κόσμο. Ο ψηλότερος καταρράκτης είναι ο Άνχελ στην Βενεζουέλα με ύψος 979 μέτρα .
* Τα νεύρα μας έχουν μήκος 70 χιλιόμετρα .
* O λόγος που οι Μεξικανοί βάζουν μία φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να απωθούν τις μύγες.
* Από που βγαίνει το ΙΚΕΑ; Από τα αρχικά: Του ιδιοκτήτη της ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ,Ελμτάριντ (η φάρμα στην οποία μεγάλωσε ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ)Αγκουναρίντ (το όνομα του χωριού του Ίνγκβαρ Κάμπραντ
* Το σήμα της Lamborghini είναι το ζώδιο του ιδρυτή της Ferucio Lamborghini, ο ταύρος.
* Μέχρι το 1664 η Νέα Υόρκη λεγόταν Νέο Άμστερνταμ.
.* Ο Φέρντιναντ Πόρσε (ιδρυτής της Porsche) γεννήθηκε το 1875 και ήταν φίλος του Χίτλερ.
* Ο Bluetooth ήταν Δανός Βίκινγκ Βασιλιάς.
* Ο Marlboro man Ντέιβιντ Μακλίν πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων το 1995.
* Στον εμφύλιο πόλεμο της Αμερικής, όταν οι Βόρειοι κατέλαβαν την πόλη των Νότιων, όπου ζούσε ο Τζακ Ντάνιελ, δεν πείραξαν καθόλου τον Τζακ, γιατί δεν ήθελαν να ξεμείνουν από ουίσκι.
* Η ανόρθωση των τριχών (όταν κάνει κρύο) εμποδίζει την μεταφορά θερμότητας προς το περιβάλλον.
* Ο Ian Hibbell, από τα πιο μεγάλα ονόματα στον χώρο της ποδηλασίας, είχε γυρίσει τα τελευταία 40 χρόνια όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του. Από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την
Αλάσκα μέχρι την Ινδονησία. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 έπεσε θύμα ασυνείδητου οδηγού στην Εθνική οδό, στο ύψος της Βαρυμπόπης. Ο άτυχος Βρετανός άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ Κηφισιάς.
* Στον Βόρειο Πόλο δεν υπάρχει στεριά κάτω από τον πάγο.
* Οι Κινέζοι γιορτάζουν τα γενέθλια τους κάθε 10 χρόνια.
* Το Paintball ανακαλύφθηκε το 1980 όταν από την Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ δημιούργήθηκε ένα πιστόλι που μάρκαρε τα δέντρα.
* Στο στούντιο που δούλευε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, υπήρχε ένα ποντίκι το οποίο δεν φοβόταν και συχνά εμφανιζόταν ζητώντας τροφή. Αυτό το ποντίκι έδωσε την ιδέα στον Γουόλτ Ντίσνεϊ για την δημιουργία του Μίκυ Μάους
* Το 1867 οι ΗΠΑ αγόρασαν την Αλάσκα από την Ρωσία για 7,2 εκατομμύρια δολάρια.
* Οι ποντικοί ιδρώνουν μόνο από την ουρά τους.
* Για να φτιαχτούν τα χαρτονομίσματα (ή αλλιώς τραπεζογραμμάτια) χρησιμοποιείται ειδικό χαρτί το οποίο περιέχει ίνες από ρύζι, μετάξι, βαμβάκι και λινό.
* To 1989 ένας αστεροειδής με διαμέτρο 300m και όνομα 4581 Asclepius πέρασε 700000km μακρυά από την γη. Ο αστροειδής πέρασε από το σημείο που η γη βρισκόταν 6 ώρες πριν.

,,,,,,,,,θα ξαναφατε χταπόδι ????????????????

Ξυπνήστε Ξυπνήστε Ξυπνήστε

μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης

Όταν ήρθα στην Ισπανία ( σοσιαλιστική και αυτή ) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω.

Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!

Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (... ) συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελλώντας κατά γράμα το σχέδιο αυτό.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από 'μεγάλες αποκαλύψεις' γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους,αν και ειναι ήδη πάνω απο 2.000.000

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ πχ 200
3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8
4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ
5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ
6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ
9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: ΣΕ ΟΛΑ Ο Χ Ι ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ...... κατά την κρίση σας

...Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού προτάσεις

1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει
Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της Κίνας;)
• Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιεί για την λειτουργία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών)
• Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
2. Από την Ρωσία για οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη με προυπόθεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί η δυνατότης επισκευής πολεμικών της πλοίων στην Σύρο (όπως ήταν και παλαιότερα με τα «εμπορικά» της πλοία).
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
3. Από τα Εμιράτα
• Να τους δοθεί το ανενεργό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο αφού το εκσυγχρονίσουν πλήρως, να το χρησιμοποιούν για τα lear jet των Εμίρηδων (εννοείται με ενοίκιο)
• Να τους δοθεί μέρος της παραλίας κάτω από το αεροδρόμιο, για να κατασκευάσουν μαρίνα, όπου να ελιμενίζονται θαλαμηγοί των Εμίρηδων (δηλαδή να μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο και περνώντας απέναντι, να φεύγουν με την θαλαμηγό τους για κρουαζιέρες στο Αιγαίο)
• Να τους παραχωρηθεί η Ν/Ε περιοχή του Περάματος (η οποία είναι ανενεργή και όσοι εργάζονταν εκεί είναι σήμερα άνεργοι), προκειμένου να κατασκευάσουν σύγχρονο ναυπηγείο, όπου θα κατασκευάζουν δικές τους θαλαμηγούς
• Να τους παραχωρηθεί μέρος στο Φάληρο, όπου να προσδέσει μεγάλη υπερπολυτελής θαλαμηγός - Casino (πλωτό casino). Εννοείται ότι εκτός των άλλων καταβάλουν στο Ελληνικό κράτος ποσοστά από τα κέρδη.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Κ Α Μ Ι Α. Εδώ και καιρό, βρίσκεται κλειδωμένο στα συρτάρια της Κατσέλη (σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε με μισόλογα του τύπου ότι δεν πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον!!!!!)
Μην ξεχνάμε τις προτάσεις που έχουν γίνει από ειδικούς και έχουν αναφερθεί σε προηγούμενο mail (κατάργηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του «πόθεν έσχες» και Τειρεσία, κρατικοποίηση casino, κλπ) που σε ελάχιστο χρόνο θα πλημμύριζαν την Ελλάδα με χρήμα
Και σαν επίλογος όλων αυτών, προφανώς συνεχίζει να υφίσταται το γνωστό προ 10ετιών θέμα του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας μας, για τον οποίο όποιος τολμούσε να μιλήσει, χαρακτηριζόταν από γραφικός έως ψυχοπαθής (τώρα τελευταία άρχισαν επιτέλους τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα). Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΟΣΜΙΟ, ΒΩΞΙΤΗ.. ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΤΡΑΓΙΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: ΣΕ ΟΛΑ Ο Χ Ι
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ...... κατά την κρίση σας

MUNDIAL

Πρόγραμμα Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική
1η Φάση
Αγ. Όμ. Ημερομ. Έναρξη Αντίπαλοι Γήπεδο
1 Α 11 Ιουνίου 17.00 Νότια Αφρική Μεξικό Johannesburg, Soccer City Stadium
2 Α 11 Ιουνίου 21.30 Ουρουγουάη Γαλλία Cape Town, Green Park Stadium
3 B 12 Ιουνίου 17.00 Αργεντινή Νιγηρία Johannesburg, Ellis Park Stadium
4 B 12 Ιουνίου 14.30 Νότια Κορέα Ελλάδα Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
5 C 12 Ιουνίου 21.30 Αγγλία ΗΠΑ Rustenburg, Royal Bafokeng Stadium
6 C 13 Ιουνίου 14.30 Αλγερία Σλοβενία Polokwane, Peter Mokaba Stadium
7 D 13 Ιουνίου 21.30 Γερμανία Αυστραλία Durban, Moses Mabhida Stadium
8 D 13 Ιουνίου 17.00 Σερβία Γκάνα Pretoria, Loftus Versfeld Stadium
9 E 14 Ιουνίου 14.30 Ολλανδία Δανία Johannesburg, Soccer City Stadium
10 E 14 Ιουνίου 17.00 Ιαπωνία Καμερούν Bloemfontein, Free State Stadium
11 F 14 Ιουνίου 21.30 Ιταλία Παραγουάη Cape Town, Green Park Stadium
12 F 15 Ιουνίου 14.30 Νέα Ζηλανδία Σλοβακία Rustenburg, Royal Bafokeng Stadium
13 G 15 Ιουνίου 17.00 Ακτή Ελεφαντοστού Πορτογαλία Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
14 G 15 Ιουνίου 21.30 Βραζιλία Βόρεια Κορέα Johannesburg, Ellis Park Stadium
15 H 16 Ιουνίου 14.30 Ονδούρας Χιλή Nelspruit, Mbombela Stadium
16 H 16 Ιουνίου 17.00 Ισπανία Ελβετία Durban, Moses Mabhida Stadium
17 A 16 Ιουνίου 21.30 Νότια Αφρική Ουρουγουάη Pretoria, Loftus Versfeld Stadium
18 A 17 Ιουνίου 21.30 Γαλλία Μεξικό Polokwane, Peter Mokaba Stadium
19 Β 17 Ιουνίου 17.00 Ελλάδα Νιγηρία Bloemfontein, Free State Stadium
20 Β 17 Ιουνίου 14.30 Αργεντινή Νότια Κορέα Johannesburg, Soccer City Stadium
21 D 18 Ιουνίου 14.30 Γερμανία Σερβία Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
22 C 18 Ιουνίου 17.00 Σλοβενία ΗΠΑ Johannesburg, Ellis Park Stadium
23 C 18 Ιουνίου 21.30 Αγγλία Αλγερία Cape Town, Green Park Stadium
24 D 19 Ιουνίου 17.00 Γκάνα Αυστραλία Rustenburg, Royal Bafokeng Stadium
25 Ε 19 Ιουνίου 14.30 Ολλανδία Ιαπωνία Durban, Moses Mabhida Stadium
26 Ε 19 Ιουνίου 21.30 Καμερούν Δανία Pretoria, Loftus Versfeld Stadium
27 F 20 Ιουνίου 14.30 Σλοβακία Παραγουάη Bloemfontein, Free State Stadium
28 F 20 Ιουνίου 17.00 Ιταλία Νέα Ζηλανδία Nelspruit, Mbombela Stadium
29 G 20 Ιουνίου 21.30 Βραζιλία Ακτή Ελεφαντοστού Johannesburg, Soccer City Stadium
30 G 21 Ιουνίου 14.30 Πορτογαλία Βόρεια Κορέα Cape Town, Green Park Stadium
31 H 21 Ιουνίου 17.00 Χιλή Ελβετία Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
32 H 21 Ιουνίου 21.30 Ισπανία Ονδούρας Johannesburg, Ellis Park Stadium
33 A 22 Ιουνίου 17.00 Μεξικό Ουρουγουάη Rustenburg, Royal Bafokeng Stadium
34 A 22 Ιουνίου 17.00 Γαλλία Νότια Αφρική Bloemfontein, Free State Stadium
35 Β 22 Ιουνίου 21.30 Νιγηρία Νότια Κορέα Durban, Moses Mabhida Stadium
36 Β 22 Ιουνίου 21.30 Ελλάδα Αργεντινή Polokwane, Peter Mokaba Stadium
37 C 23 Ιουνίου 17.00 Σλοβενία Αγγλία Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
38 C 23 Ιουνίου 17.00 ΗΠΑ Αλγερία Pretoria, Loftus Versfeld Stadium
39 D 23 Ιουνίου 21.30 Γκάνα Γερμανία Johannesburg, Soccer City Stadium
40 D 23 Ιουνίου 21.30 Αυστραλία Σερβία Nelspruit, Mbombela Stadium
41 F 24 Ιουνίου 17.00 Σλοβακία Ιταλία Johannesburg, Ellis Park Stadium
42 F 24 Ιουνίου 17.00 Παραγουάη Νέα Ζηλανδία Polokwane, Peter Mokaba Stadium
43 Ε 24 Ιουνίου 21.30 Δανία Ιαπωνία Rustenburg, Royal Bafokeng Stadium
44 Ε 24 Ιουνίου 21.30 Καμερούν Ολλανδία Cape Town, Green Park Stadium
45 G 25 Ιουνίου 17.00 Πορτογαλία Βραζιλία Durban, Moses Mabhida Stadium
46 G 25 Ιουνίου 17.00 Βόρεια Κορέα Ακτή Ελεφαντοστού Nelspruit, Mbombela Stadium
47 Η 25 Ιουνίου 21.30 Χιλή Ισπανία Pretoria, Loftus Versfeld Stadium
48 Η 25 Ιουνίου 21.30 Ελβετία Ονδούρας Bloemfontein, Free State Stadium


Φάση των 16
Αγ. Ημερομ. Έναρξη Αντίπαλοι Γήπεδο
49 26 Ιουνίου 17.00 1Α 2Β Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
50 26 Ιουνίου 21.30 1C 2D Rustenburg, Royal Bafokeng Stadium
51 27 Ιουνίου 17.00 1D 2C Bloemfontein, Free State Stadium
52 27 Ιουνίου 21.30 1B 2A Johannesburg, Soccer City Stadium
53 28 Ιουνίου 17.00 1E 2F Durban, Moses Mabhida Stadium
54 28 Ιουνίου 21.30 1G 2H Johannesburg, Ellis Park Stadium
55 29 Ιουνίου 17.00 1F 2E Pretoria, Loftus Versfeld Stadium
56 29 Ιουνίου 21.30 1H 2G Cape Town, Green Park Stadium

Προημιτελικοί
Αγ. Ημερομ. Έναρξη Αντίπαλοι Γήπεδο
57 2 Ιουlίου 17.00 Νικητής Αγώνα 53 Νικητής Αγώνα 54 Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
58 2 Ιουlίου 21.30 Νικητής Αγώνα 49 Νικητής Αγώνα 50 Johannesburg, Soccer City Stadium
59 3 Ιουlίου 17.00 Νικητής Αγώνα 52 Νικητής Αγώνα 51 Cape Town, Green Park Stadium
60 3 Ιουlίου 21.30 Νικητής Αγώνα 55 Νικητής Αγώνα 56 Johannesburg, Ellis Park Stadium

Ημιτελικοί
Αγ. Ημερομ. Έναρξη Αντίπαλοι Γήπεδο
61 6 Ιουlίου 21.30 Νικητής Αγώνα 58 Νικητής Αγώνα 57 Cape Town, Green Park Stadium
62 7 Ιουlίου 21.30 Νικητής Αγώνα 59 Νικητής Αγώνα 60 Durban, Moses Mabhida Stadium

3η Θέση
Αγ. Ημερομ. Έναρξη Αντίπαλοι Γήπεδο
63 10 Ιουlίου 21.30 Ηττημένος Αγώνα 61 Ηττημένος Αγώνα 62 Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium

Τελικός
Αγ. Ημερομ. Έναρξη Αντίπαλοι Γήπεδο
64 11 Ιουlίου 21.30 Νικητής Αγώνα 61 Νικητής Αγώνα 62 Johannesburg, Soccer City Stadium